Dillkött

Table
  1. Recept: Dillkött
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Dillkött

Ingredienser:

  • 500 g nötkött, t.ex. grytbitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Hetta upp smöret i en stor gryta och bryn köttet tills det fått fin färg.
  2. Tillsätt den hackade löken och låt den steka med i några minuter tills den mjuknar.
  3. Häll på köttbuljongen och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda under lock i ca 45 minuter, tills köttet är mört.
  4. Tillsätt grädden, den hackade dillen och sockret. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera dillköttet med kokt potatis, pressgurka och eventuellt lingonsylt.

Hallongrottor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up