Morotskaka

Table
  1. Recept: Morotskaka
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Morotskaka

Ingredienser

  • 3 stora morötter, rivna
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl neutral olja

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj och mjöla en rund form.
  2. I en stor skål, vispa ägg och socker tills det blir luftigt.
  3. Tillsätt morötter, vetemjöl, bakpulver, kanel, vaniljextrakt och olja. Rör om väl.
  4. Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan.
  5. Grädda i ugnen i cirka 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr när den sätts i mitten av kakan.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna helt.
  8. Dekorera med exempelvis färskostfrosting och morotsstrimlor.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tips: Du kan också lägga till nötter eller russin i smeten för extra smak.

Stifado (kryddig grekisk gryta)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up