Morotskaka
Recept: Morotskaka
Ingredienser
- 3 stora morötter, rivna
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl neutral olja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C och smörj och mjöla en rund form.
- I en stor skål, vispa ägg och socker tills det blir luftigt.
- Tillsätt morötter, vetemjöl, bakpulver, kanel, vaniljextrakt och olja. Rör om väl.
- Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan.
- Grädda i ugnen i cirka 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr när den sätts i mitten av kakan.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett galler och låt den svalna helt.
- Dekorera med exempelvis färskostfrosting och morotsstrimlor.
Tips: Du kan också lägga till nötter eller russin i smeten för extra smak.