Köttfärscrêpes med majs

Table
  1. Köttfärscrêpes med majs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Köttfärscrêpes med majs

Ingredienser:

  • 250 g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk majs, avrunnen
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • Smör till stekning
You may also be interested in:  Smashad potatis med örtsmör

Gör så här:

  1. Stek köttfärsen tillsammans med lök och vitlök i smör i en stekpanna.
  2. Tillsätt avrunnen majs och låt fräsa i några minuter.
  3. Vispa ihop mjölk, vetemjöl, ägg, salt och peppar till en slät smet.
  4. Hetta upp ytterligare smör i en annan stekpanna och häll i en liten klick av smeten.
  5. Stek crêpesen på båda sidor tills de får fin färg.
  6. Upprepa tills all smet är använd.
  7. Fyll crêpesen med köttfärs- och majsfyllningen.
  8. Rulla ihop och servera varma.
Rödlökschutney
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up