Poké bowl

Table
  1. Poké Bowl
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Poké Bowl

Ingredienser:

  • 300 gram färsk laxfilé
  • 1 avokado
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 röd lök
  • 1 salladslök
  • 1/4 kopp sojasås
  • 1 matsked sesamolja
  • 1 matsked risvinäger
  • 1 tesked honung
  • 1 tesked riven färsk ingefära
  • 1 tesked svart sesamfrön
  • Kokt ris eller quinoa som bas

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Skär laxen i mindre bitar och marinera den i sojasås, sesamolja, risvinäger, honung och ingefära i ca 10
    minuter.
  2. Koka riset eller quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skär avokadon, morötterna, gurkan, rödlöken och salladslöken i tunna skivor.
  4. Stek den marinerade laxen i en het panna i ca 3-4 minuter eller tills den är genomstekt.
  5. Arrangera den kokta riset/quinoan i botten av en skål och lägg sedan upp laxen, avokadon, morötterna, gurkan,
    rödlöken och salladslöken ovanpå.
  6. Strö över svart sesamfrön och avsluta med att ringla lite extra sojasås över poké bowlen.
  7. Servera genast och njut!
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips: Du kan variera ingredienserna efter smak och preferenser. Prova att lägga till mangobitar, edamamebönor
eller picklad ingefära för extra smak.

Inlagd chili
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up