Bästa rödvinssåsen

Table
  1. Bästa rödvinssåsen
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Bästa rödvinssåsen

Ingredienser:

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 lagerblad
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka och gyllene.
  2. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare en minut.
  3. Häll i rött vin och låt koka i ca 5 minuter tills vinet reduceras och alkoholen avdunstar.
  4. Tillsätt köttbuljong, lagerblad, socker, salt och peppar. Blanda väl och låt sjuda under lock i ca 20-30 minuter tills såsen tjocknar.
  5. Smaka av och justera smaken efter behov. Ta bort lagerbladet.
  6. Servera den bästa rödvinssåsen varm tillsammans med din favoritbiff eller kött.

Friterade räkor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up