Pumparisotto med rotfruktschips

Table
  1. Pumparisotto med rotfruktschips
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Rotfruktschips:

Pumparisotto med rotfruktschips

Ingredienser:

  • 400 g pumpa
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl risottoris
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • Olivolja
  • Salta och peppra efter smak

Gör så här:

  1. Skala och skär pumpan i små bitar.
  2. Finhacka löken och vitlöken.
  3. Värm upp olivolja i en stor kastrull och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt risottoris och rör om tills de blir glansiga.
  5. Tillsätt pumpan och rör om igen.
  6. Gradvis tillsätt grönsaksbuljong i små omgångar och rör regelbundet tills risotton absorberar vätskan.
  7. Fortsätt tills risotton blir mjuk och krämig, detta tar vanligtvis omkring 20-25 minuter.
  8. Rör i den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  9. Servrera pumparisotton varm och toppa med rotfruktschips.

Rotfruktschips:

You may also be interested in:  Fläskkarré i ugn med äpple och ingefära

För att göra rotfruktschips, kan du använda en mandolin för att skiva morötter, palsternackor och rödbetor i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt, pensla med olivolja och rosta i ugnen på 175 °C i ca 20-25 minuter, eller tills de blir krispiga.

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up