Vegoschnitzel med citronsås
Vegoschnitzel med citronsås
Ingredienser:
- 4 vegoschnitzlar
- 2 dl ströbröd
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- 2 dl havregrädde
- 1 citron (saften)
- 1 msk maizena (majsstärkelse)
- 2 msk vegansk margarin
- 2 msk färsk persilja (hackad)
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Blanda ströbröd, vetemjöl, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, salt och svartpeppar i en skål.
- Doppa vegoschnitzlarna i havregrädde och rulla dem sedan i ströbrödsblandningen tills de är väl täckta.
- Smält vegansk margarin i en stekpanna och stek schnitzlarna på medelhög värme tills de är gyllenbruna och krispiga (ca 3-4 minuter per sida).
- För citronsåsen, blanda citronsaft, maizena och havregrädde i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills såsen tjocknar. Rör om regelbundet för att undvika klumpar.
- Ta av såsen från värmen och rör i hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera vegoschnitzlarna med citronsåsen och valfria tillbehör som kokt potatis och sallad.
Det här receptet ger ca 4 portioner. Prova det och njut av en härlig och smakrik vegansk måltid!