Klassisk kalvsylta

Table
  1. Recept: Klassisk kalvsylta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Klassisk kalvsylta

Ingredienser:

  • 1 kg kalvkött
  • 1 lök
  • 2 msk salt
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 3 dl grädde
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör såhär:

  1. Skär kalvköttet i mindre bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  4. Tillsätt kalvköttet, löken, saltet, vitpepparkornen och kryddpepparn.
  5. Låt koka i ca 2 timmar tills köttet är mört.
  6. Häll av buljongen och spara den.
  7. Pressa köttet genom en köttkvarn eller mixa för att få en slät konsistens.
  8. Tillsätt grädde och mixa igen.
  9. Justera konsistensen med buljongen från kokningen.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Häll över syltan i en form och låt stå i kylskåp över natten.
  12. Skiva och servera syltan med senap, rödbetor och kokt potatis.
Rådjursgryta med syltlök och timjan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up