Klassisk kalvsylta
Recept: Klassisk kalvsylta
Ingredienser:
- 1 kg kalvkött
- 1 lök
- 2 msk salt
- 1 msk vitpepparkorn
- 1 tsk kryddpeppar
- 3 dl grädde
Gör såhär:
- Skär kalvköttet i mindre bitar.
- Skala och hacka löken.
- Koka upp vatten i en stor kastrull.
- Tillsätt kalvköttet, löken, saltet, vitpepparkornen och kryddpepparn.
- Låt koka i ca 2 timmar tills köttet är mört.
- Häll av buljongen och spara den.
- Pressa köttet genom en köttkvarn eller mixa för att få en slät konsistens.
- Tillsätt grädde och mixa igen.
- Justera konsistensen med buljongen från kokningen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll över syltan i en form och låt stå i kylskåp över natten.
- Skiva och servera syltan med senap, rödbetor och kokt potatis.