Köttfärsfyllda squash

Table
  1. Recept: Köttfärsfyllda squash
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Köttfärsfyllda squash

Ingredienser:

  • 2 stora squashar
  • 500g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk olivolja
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. 1. Tänd ugnen på 200 grader.
  2. 2. Tvätta squashen och skär av ändarna. Dela dem på längden och gröp ur kärnorna med en sked.
  3. 3. I en stekpanna, värm olivolja på medelvärme. Stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. 4. Tillsätt köttfärsen och fortsätt steka tills den har fått färg.
  5. 5. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Rör om väl.
  6. 6. Fyll de urgröpta squasharna med köttfärsblandningen och lägg dem i en ugnsform.
  7. 7. Toppa med riven ost och ströbröd.
  8. 8. Gratinerar i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills osten har smält och fått en gyllene färg.
  9. 9. Ta ut från ugnen och servera varma.
Alkoholfri gin och tonic
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up