Köttfärsfyllda squash
Recept: Köttfärsfyllda squash
Ingredienser:
- 2 stora squashar
- 500g köttfärs
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 dl riven ost
- 1 dl ströbröd
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- 1. Tänd ugnen på 200 grader.
- 2. Tvätta squashen och skär av ändarna. Dela dem på längden och gröp ur kärnorna med en sked.
- 3. I en stekpanna, värm olivolja på medelvärme. Stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
- 4. Tillsätt köttfärsen och fortsätt steka tills den har fått färg.
- 5. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Rör om väl.
- 6. Fyll de urgröpta squasharna med köttfärsblandningen och lägg dem i en ugnsform.
- 7. Toppa med riven ost och ströbröd.
- 8. Gratinerar i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills osten har smält och fått en gyllene färg.
- 9. Ta ut från ugnen och servera varma.