Ugnsrostade tomater

Table
  1. Recept: Ugnsrostade tomater
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Ugnsrostade tomater

Ingredienser:

  • 500g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 175°C.
  2. Tvätta tomaterna och skär dem i hälften.
  3. I en skål, blanda tomaterna, olivoljan, vitlöken, basilikan, oreganon, salt och peppar tills allt är väl blandat.
  4. Sprid ut de rostrade tomaterna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Rosta tomaterna i ugnen i cirka 20-25 minuter tills de är mjuka och har fått lite färg.
  6. Ta ut från ugnen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

De ugnsrostade tomaterna är perfekta som tillbehör till pasta, sallader eller som en smakrik topping på olika rätter.

Egen tacokrydda
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up