Fransk potatissallad

Table
  1. Recept: Fransk potatissallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fransk potatissallad

Ingredienser:

  • Potatis - 500g
  • Rödlök - 1 st
  • Kapris - 2 msk
  • Dijonsenap - 1 msk
  • Äppelcidervinäger - 2 msk
  • Olivolja - 4 msk
  • Färsk persilja - 2 msk, hackad

Gör så här:

  1. Skölj potatisen väl och skär den i jämnstora bitar.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  4. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  5. I en stor skål, blanda ihop kapris, dijonsenap, äppelcidervinäger och olivolja.
  6. Lägg i potatisen och rödlöken i skålen och blanda väl så att allt blir ordentligt täckt av såsen.
  7. Strö över den hackade persiljan.
  8. Sätt i kylen och låt salladen vila i minst 1 timme innan servering för att smakerna ska blandas väl. Servera kall.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Notera: Potatissalladen kan avnjutas som den är eller som tillbehör till grillat kött eller fisk. Du kan även lägga till andra grönsaker eller örter efter eget tycke och smak.

Ribbestek
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up