Fransk potatissallad
Recept: Fransk potatissallad
Ingredienser:
- Potatis - 500g
- Rödlök - 1 st
- Kapris - 2 msk
- Dijonsenap - 1 msk
- Äppelcidervinäger - 2 msk
- Olivolja - 4 msk
- Färsk persilja - 2 msk, hackad
Gör så här:
- Skölj potatisen väl och skär den i jämnstora bitar.
- Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter.
- Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
- Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
- I en stor skål, blanda ihop kapris, dijonsenap, äppelcidervinäger och olivolja.
- Lägg i potatisen och rödlöken i skålen och blanda väl så att allt blir ordentligt täckt av såsen.
- Strö över den hackade persiljan.
- Sätt i kylen och låt salladen vila i minst 1 timme innan servering för att smakerna ska blandas väl. Servera kall.
Notera: Potatissalladen kan avnjutas som den är eller som tillbehör till grillat kött eller fisk. Du kan även lägga till andra grönsaker eller örter efter eget tycke och smak.