Tomatkokt matvete

Table
  1. Tomatkokt Matvete
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Tips

Tomatkokt Matvete

Ingredienser

  • 2 koppar matvete
  • 4 koppar vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och stek löken och vitlöken tills de är mjuka.
  2. Tillsätt paprikan och stek i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och låt det koka upp.
  4. Tillsätt matvete och vatten i kastrullen.
  5. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. Koka under lock på medelhög värme i cirka 20-25 minuter, eller tills matvetet är mjukt och vattnet är absorberat.
  7. Servera tomatkokt matvete varmt som en sidorätt eller som en hälsosammare bas för andra rätter.

Tips

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Du kan experimentera genom att lägga till grönsaker som morötter, ärter eller bladgrönsaker för extra smak och näringsvärde.

Om du vill ha en mer kryddig smak kan du också tillsätta lite torkad chili eller paprika pulver.

Schweizerschnitzel
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up