Halstrad röding med kantarellpotatis

Table
  1. Halstrad röding med kantarellpotatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Halstrad röding med kantarellpotatis

Ingredienser:

  • 4 stycken rödingsfiléer
  • 500 gram färsk kantareller
  • 500 gram färskpotatis
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 matskedar smör
  • 1 matsked olivolja
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skölj och rensa kantarellerna ordentligt. Skär de större kantarellerna i mindre bitar.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor. Hacka vitlöksklyftorna fint.
  3. Skrubba färskpotatisen noggrant och skär i mindre bitar om det behövs.
  4. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt olivoljan.
  5. Stek lök och vitlök tills det blir mjukt och genomskinligt.
  6. Tillsätt kantarellerna och potatisen i stekpannan och stek på medelhög värme i ca 7-8 minuter eller tills potatisen är genomstekt.
  7. Tillsätt dill och persilja och rör om väl.
  8. Häll i vinet och låt koka upp. Låt sedan sjuda i ytterligare några minuter.
  9. Krydda med salt och peppar efter smak.
  10. Medan kantarellpotatisen steker, förbered rödingsfiléerna. Skölj och torka dem försiktigt med hushållspapper.
  11. Salta och peppra fisken på båda sidor.
  12. Hetta upp en separat stekpanna med lite smör eller olivolja.
  13. Stek rödingsfiléerna på medelhög till hög värme, ca 2-3 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och har en fin stekyta.
  14. Servera den halstrade rödingen med den smakrika kantarellpotatisen och toppa eventuellt med lite extra färsk dill.

You may also be interested in:  Blåbärspaj

Tips:

Variera gärna receptet genom att tillsätta andra örter eller grönsaker som du tycker om. Du kan även ersätta rödingen med annan fisk, såsom lax eller gös.

Chokladsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up