Krämig räksallad
Krämig räksallad
Ingredienser:
- 400 g räkor
- 1/2 rödlök
- 1/4 gurka
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 tsk dijonsenap
- Salta och peppar efter smak
- Färsk dill för garnering
Gör så här:
- Skala räkorna och skär rödlöken och gurkan i små tärningar.
- Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, citronsaft och dijonsenap i en separat skål.
- Tillsätt räkor, rödlök och gurka till majonnäs-blandningen. Rör om försiktigt så att allt blandas ordentligt.
- Krydda med salt och peppar efter smak och blanda igen.
- Ställ räksalladen i kylen i ca 30 minuter för att svalna och för att smakerna ska få utvecklas.
- Servera den krämiga räksalladen med färsk dill som garnering.