Krämig räksallad

Table
  1. Krämig räksallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Krämig räksallad

Ingredienser:

  • 400 g räkor
  • 1/2 rödlök
  • 1/4 gurka
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salta och peppar efter smak
  • Färsk dill för garnering

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Gör så här:

  1. Skala räkorna och skär rödlöken och gurkan i små tärningar.
  2. Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, citronsaft och dijonsenap i en separat skål.
  3. Tillsätt räkor, rödlök och gurka till majonnäs-blandningen. Rör om försiktigt så att allt blandas ordentligt.
  4. Krydda med salt och peppar efter smak och blanda igen.
  5. Ställ räksalladen i kylen i ca 30 minuter för att svalna och för att smakerna ska få utvecklas.
  6. Servera den krämiga räksalladen med färsk dill som garnering.

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up