Blodkorv med baconpotatis samt lingon- och äppelchutney

Table
  1. Recept: Blodkorv med baconpotatis och lingon- & äppelchutney
    1. Ingredienser:
    2. Steg för steg:

Recept: Blodkorv med baconpotatis och lingon- & äppelchutney

Ingredienser:

  • 4 portioner blodkorv
  • 500g färskpotatis
  • 200g bacon
  • 1 lök
  • 2 äpplen
  • 100g lingon
  • Smör
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Spaghetti alla puttanesca

Steg för steg:

  1. Skär bacon och lök i små bitar.
  2. Skala och skär potatisen i jämntjocka skivor.
  3. Stek bacon i en stekpanna tills det blir krispigt och ta sedan upp det.
  4. I samma stekpanna, stek potatisen tills den blir gyllenbrun och mjuk.
  5. Tillsätt lök och stek tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  6. Skala och tärna äpplena.
  7. Lägg i äpplen och lingon i stekpannan, och stek i ytterligare några minuter tills äpplena blir mjuka.
  8. Ta av från värmen. Salta och peppra efter smak.
  9. Stek blodkorven enligt anvisningarna på förpackningen.
You may also be interested in:  Skomakarlåda

Servera den stekta blodkorven tillsammans med baconpotatis och lingon- & äppelchutney.

Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up