Blodkorv med baconpotatis samt lingon- och äppelchutney
Recept: Blodkorv med baconpotatis och lingon- & äppelchutney
Ingredienser:
- 4 portioner blodkorv
- 500g färskpotatis
- 200g bacon
- 1 lök
- 2 äpplen
- 100g lingon
- Smör
- Salt och peppar efter smak
Steg för steg:
- Skär bacon och lök i små bitar.
- Skala och skär potatisen i jämntjocka skivor.
- Stek bacon i en stekpanna tills det blir krispigt och ta sedan upp det.
- I samma stekpanna, stek potatisen tills den blir gyllenbrun och mjuk.
- Tillsätt lök och stek tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Skala och tärna äpplena.
- Lägg i äpplen och lingon i stekpannan, och stek i ytterligare några minuter tills äpplena blir mjuka.
- Ta av från värmen. Salta och peppra efter smak.
- Stek blodkorven enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera den stekta blodkorven tillsammans med baconpotatis och lingon- & äppelchutney.