Spaghetti alla puttanesca

Table
  1. Recept: Spaghetti alla puttanesca
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Spaghetti alla puttanesca

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 chili, hackad (valfritt)
  • 6 ansjovisfiléer, hackade
  • 400 g krossade tomater
  • 50 g svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 1 msk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk basilika för garnering
  • Riven parmesanost för servering
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. Fräs i någon minut tills det doftar gott.
  3. Tillsätt ansjovisfiléer och fräs i ytterligare några minuter tills de har smält ner.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, oliver, kapris och oregano. Låt såsen småkoka i cirka 10 minuter.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Häll av spaghettin och blanda den med såsen i stekpannan.
  7. Servera med färsk basilika och riven parmesanost.
Tiramisu med marsalavin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up