Ädelostpaj

Table
  1. Recept: Ädelostpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Serveringstips:

Recept: Ädelostpaj

Ingredienser:

  • 200g mjöl
  • 100g smör
  • 1 ägg
  • 200g ädelost
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl och smör till en smulig massa.
  3. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
  5. Grädda pajskalet i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills det får en gyllenbrun färg.
  6. Smula ädelosten över pajskalet.
  7. I en separat skål, vispa ihop grädde, ägg, mjölk, timjan, salt och svartpeppar.
  8. Häll äggstanningen över ädelosten i pajskalet.
  9. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills pajen har stelnat och fått fin färg.
  10. Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Vinbärsgelé

Serveringstips:

Servera ädelostpajen varm eller ljummen tillsammans med en fräsch sallad eller som en del av en buffé.

Avokado- och mangosallad med tomater
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up