Ädelostpaj
Recept: Ädelostpaj
Ingredienser:
- 200g mjöl
- 100g smör
- 1 ägg
- 200g ädelost
- 2 dl grädde
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda mjöl och smör till en smulig massa.
- Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
- Grädda pajskalet i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills det får en gyllenbrun färg.
- Smula ädelosten över pajskalet.
- I en separat skål, vispa ihop grädde, ägg, mjölk, timjan, salt och svartpeppar.
- Häll äggstanningen över ädelosten i pajskalet.
- Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills pajen har stelnat och fått fin färg.
- Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.
Serveringstips:
Servera ädelostpajen varm eller ljummen tillsammans med en fräsch sallad eller som en del av en buffé.