Älgburgare med rökig BBQ-majo picklad rödlök och stekt skogssvamp
Table
Recept: Älgburgare med rökig BBQ-majo, picklad rödlök och stekt skogssvamp
Ingredienser:
- Älgburgare: 500 g köttfärs av älg
- Burgerbröd: 4 stycken
- Rökig BBQ-majo: 4 msk majonnäs, 2 msk BBQ-sås
- Picklad rödlök: 1 rödlök, 1 dl ättika, 1 dl vatten, 2 msk socker
- Stekt skogssvamp: 200 g färska skogssvampar, smör, salt och peppar
Gör såhär:
- Börja med att göra den picklade rödlöken. Skiva rödlöken tunt och lägg den i en skål. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull. Häll den varma lagen över rödlöken och låt den marinera i minst 30 minuter.
- Ta fram älgfärsen och forma den till fyra runda burgare. Salta och peppra efter smak.
- Grilla eller stek burgarna i smör tills de är genomstekta eller till önskad kötthet.
- Under tiden kan du förbereda den rökiga BBQ-majon genom att blanda majonnäs och BBQ-sås i en skål. Smaka av med eventuell ytterligare kryddning.
- Tillaga skogssvampen genom att steka den i smör på medelhög värme tills den blir gyllenbrun och genomstekt. Salta och peppra efter smak.
- Grilla eller rosta burgerbröden lätt tills de får en fin yta.
- Precis innan servering, montera burgarna genom att lägga en älgburgare på varje bröd. Toppa med den picklade rödlöken, stekt skogssvamp och ett generöst lager av den rökiga BBQ-majon.
Tips:
För en extra smakupplevelse kan du lägga till andra tillbehör som smält cheddarost, krispig sallad eller tomat i din burgare.