Sallad nicoise

Table
  1. Sallad Nicoise
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Sallad Nicoise

Ingredienser:

  • 500 g färsk tonfisk
  • 250 g småpotatis
  • 200 g haricots verts
  • 150 g körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 50 g svarta oliver
  • 50 g anjovisfiléer
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Koka ägg

Gör såhär:

  1. Koka äggen och låt dem svalna innan du skalar dem.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna och dela dem sedan i halvor.
  3. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, tills de är krispiga. Spola därefter av dem i kallt vatten.
  4. Skär tonfisken i tunna skivor. Stek den sedan i en het stekpanna med lite olivolja i ca 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär körsbärstomaterna i halvor och skiva rödlöken tunt.
  6. Plocka basilikabladen från stjälkarna och grovhacka dem.
  7. Skiva anjovisfiléerna.
  8. I en stor serveringsskål, arrangera tonfiskskivorna, potatisen, haricots verts, körsbärstomaterna, ägghalvorna, rödlöken och oliverna.
  9. Toppa med anjovisfiléer, kapris och basilika.
  10. Pressa saften från citronen över salladen och ringla över olivolja.
  11. Smaka av med salt och svartpeppar.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tips: Servera salladen nicoise med crusty bröd och en kall vitvin för en komplett och läcker måltid!

Chokladtårta till påsk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up