Vegetarisk chili

Table
  1. Recept: Vegetarisk chili
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Vegetarisk chili

Ingredienser:

  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk majs, avrunnen
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fröknäcke

Gör såhär:

  1. Hetta upp olivoljan i en stor gryta över medelvärme.
  2. Tillsätt lök, vitlök, paprika och morötter. Stek i ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Tillsätt chilipulver, spiskummin, paprikapulver och kanel. Rör om för att blanda väl med grönsakerna.
  4. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor och majs. Rör om igen.
  5. Låt chilin koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda i ca 30 minuter, så att smakerna blandas väl. Rör om då och då.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera din vegetariska chili varm med gräddfil, riven ost och nachos.
Sötpotatisvåfflor med kalkonröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up