Söt omelettrulle (Tamago yaki)

Table
  1. Söt omelettrulle (Tamago yaki)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Söt omelettrulle (Tamago yaki)

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 2 matskedar socker
  • 1 matsked japansk sojasås
  • 1 matsked mirin (japansk söt risvin)
  • 1/4 tesked salt
  • Vegetabilisk olja

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. I en skål, vispa äggen tills de är jämnt blandade.
  2. Tillsätt socker, sojasås, mirin och salt till äggen. Blanda väl.
  3. Värm en panna över medelhög värme och tillsätt en liten mängd vegetabilisk olja.
  4. Häll en del av äggsmeten i pannan och låt den breda ut sig jämnt.
  5. När kanterna av omelettrullen börjar stelna, rulla den försiktigt från ena sidan till den andra med hjälp av en spatel.
  6. Flytta omelettrullen till en tallrik och låt den svalna något.
  7. Upprepa steg 3-6 med resterande äggsmet tills all smet är använd.
  8. När omelettrullarna har svalnat tillräckligt, skär dem i tjocka skivor.
  9. Servra och njut av den söta omelettrullen (Tamago yaki)!
Tiramisu i glas
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up