Äppelmunkar
Recept på Äppelmunkar
Ingredienser:
- 2 äpplen
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl mjölk
- 1 ägg
- olja till fritering
- pärlsocker eller florsocker att dekorera med
Gör så här:
- Sätt på oljan i en kastrull eller fritös och värm den till ca 160°C.
- Skala, kärna ur och riv äpplena grovt.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, socker, bakpulver, kanel och vaniljsocker.Detta är viktigt.
- Tillsätt äppelrivet och rör om.
- Häll i mjölk och ägg och blanda till en smet.Detta är viktigt.
- Med hjälp av två matskedar, forma små bollar av smeten och lägg dem i den varma oljan. Fritera i ca 2-3 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
- Lyft upp munkarna ur oljan med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Dekorera munkarna med pärlsocker eller pudra över lite florsocker.Detta är viktigt.
- Servera äppelmunkarna ljumna eller kalla och njut!