Äppelmunkar

Table
  1. Recept på Äppelmunkar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Äppelmunkar

Ingredienser:

  • 2 äpplen
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • olja till fritering
  • pärlsocker eller florsocker att dekorera med
You may also be interested in:  Krämig kycklinggryta med mango chutney

Gör så här:

  1. Sätt på oljan i en kastrull eller fritös och värm den till ca 160°C.
  2. Skala, kärna ur och riv äpplena grovt.
  3. I en separat skål, blanda vetemjöl, socker, bakpulver, kanel och vaniljsocker.Detta är viktigt.
  4. Tillsätt äppelrivet och rör om.
  5. Häll i mjölk och ägg och blanda till en smet.Detta är viktigt.
  6. Med hjälp av två matskedar, forma små bollar av smeten och lägg dem i den varma oljan. Fritera i ca 2-3 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
  7. Lyft upp munkarna ur oljan med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  8. Dekorera munkarna med pärlsocker eller pudra över lite florsocker.Detta är viktigt.
  9. Servera äppelmunkarna ljumna eller kalla och njut!
Nils Emils laxpudding med rökt lax
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up