Pankofriterad chicken taco

Table
  1. Recept: Pankofriterad Chicken Taco
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pankofriterad Chicken Taco

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dl pankomjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • Vegetabilisk olja för fritering
  • 8 st tortillabröd
  • Toppings: sallad, tomater, lök, majs, guacamole, salsa och riven ost
You may also be interested in:  Krämig pasta med halloumi och tomat

Gör så här:

  1. Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. I en skål, blanda pankomjöl, paprikapulver, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
  3. I en annan skål, vispa ägg och mjölk tills det är väl blandat.
  4. Doppa kycklingbitarna först i äggsmeten och sedan i pankoblandningen så att de täcks ordentligt.
  5. Hetta upp vegetabilisk olja i en stekpanna eller fritös. Oljan ska vara tillräckligt djup för att täcka kycklingbitarna.
  6. Fritera kycklingen i omgångar tills de blir gyllenbruna och genomstekta. Låt dem rinna av på hushållspapper för att avlägsna överflödig olja.
  7. Värm tortillabröden enligt instruktioner på förpackningen.
  8. Bygg din taco genom att fylla varje bröd med några pankofriterade kycklingbitar och valfria toppings.
  9. Vik ihop brödet och servera genast. Njut av din pankofriterade chicken taco!
Röd curry med tofu
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up