Pankofriterad chicken taco
Recept: Pankofriterad Chicken Taco
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 2 dl pankomjöl
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- Vegetabilisk olja för fritering
- 8 st tortillabröd
- Toppings: sallad, tomater, lök, majs, guacamole, salsa och riven ost
Gör så här:
- Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar.
- I en skål, blanda pankomjöl, paprikapulver, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
- I en annan skål, vispa ägg och mjölk tills det är väl blandat.
- Doppa kycklingbitarna först i äggsmeten och sedan i pankoblandningen så att de täcks ordentligt.
- Hetta upp vegetabilisk olja i en stekpanna eller fritös. Oljan ska vara tillräckligt djup för att täcka kycklingbitarna.
- Fritera kycklingen i omgångar tills de blir gyllenbruna och genomstekta. Låt dem rinna av på hushållspapper för att avlägsna överflödig olja.
- Värm tortillabröden enligt instruktioner på förpackningen.
- Bygg din taco genom att fylla varje bröd med några pankofriterade kycklingbitar och valfria toppings.
- Vik ihop brödet och servera genast. Njut av din pankofriterade chicken taco!