Kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon
Recept: Kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon
Ingredienser:
- 4 stycken kycklinginnerfiléer
- 1 styck blomkålshuvud
- 100 g kycklingbacon
- 2 msk olivolja
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
Gör så här:
- 1. Skär kycklinginnerfiléerna i tunna skivor.
- 2. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter och skär de tjockare delarna i tunna skivor.
- 3. Stek kycklingbacon knaprigt i en stekpanna med lite olivolja.
- 4. Ta upp kycklingbaconet och lägg åt sidan.
- 5. Tillsätt resten av oljan i stekpannan och stek kycklinginnerfiléerna på hög värme i ca 4-5 minuter tills de är genomstekta och fått fin färg.
- 6. Ta ur kycklingen och lägg åt sidan.
- 7. Tillsätt lite mer olivolja i stekpannan och stek blomkålen i ca 5-7 minuter tills den är gyllenbrun och mjuk.
- 8. Tillsätt paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar och rör om.
- 9. Låt blomkålen steka ytterligare någon minut.
- 10. Servera kycklinginnerfiléerna med råstekt blomkål och kycklingbacon.
Det här receptet på kycklinginnerfilé med råstekt blomkål och kycklingbacon är en smakrik och lättlagad rätt som passar både till vardags och till fest. Prova gärna att servera det med en god kall sås eller en fräsch sallad. Smaklig måltid!