Havrebollar

Table
  1. Recept på Havrebollar
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept på Havrebollar

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kaffe
  • pärlsocker för garnering

Tillagning:

  1. Blanda havregryn, socker och kakao i en skål.
  2. Tillsätt det rumsvarma smöret och vaniljsockret. Blanda väl.
  3. Slå i kaffet och blanda tills allt är väl blandat.
  4. Rulla blandningen till små bollar och rulla dem sedan i pärlsocker för att garnera.
  5. Lägg havrebollarna på en tallrik och ställ in dem i kylen i cirka 30 minuter för att stelna.
  6. Servera och njut av dessa läckra havrebollar!
You may also be interested in:  Flygande Jacob

Tips:

För varierande smak kan du även blanda i hackade nötter eller russin i smeten innan du gör bollarna.

Kalljästa rågfrallor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up