Körsbärssås

Table
  1. Recept: Körsbärssås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Körsbärssås

Ingredienser:

  • 500g färska körsbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk majsstärkelse

Gör så här:

  1. Skölj och avkärna körsbären.
  2. I en kastrull, lägg körsbär, strösocker och citronsaft.
  3. Stek på medelhög värme i cirka 5 minuter tills körsbären är mjuka och saften bildas.
  4. I en separat skål, blanda majsstärkelse med lite vatten och rör om tills det är väl blandat.
  5. Häll majsstärkelseblandningen i kastrullen och rör om tills såsen tjocknar, det tar cirka 1-2 minuter.
  6. Ta bort från värmen och låt svalna.

You may also be interested in:  Spaghetti och köttfärssås

Tips:

Körsbärssåsen kan användas som ett tillbehör till glass, pannkakor eller våfflor. För att variera smaken kan du lägga till en nypa kanel eller vaniljextrakt.

Koreanska pannkakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up