Panforte

Table
  1. Recept: Panforte
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Panforte

Ingredienser:

  • 200 g sötmandel
  • 200 g hasselnötter
  • 200 g sötad frukt (torkade aprikoser, katrinplommon, russin)
  • 200 g honung
  • 200 g strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g kakao
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker

You may also be interested in:  Klassisk grekisk sallad

Gör så här:

  1. 1. Värm ugnen till 180°C. Rosta sötmandlar och hasselnötter på en plåt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och hacka grovt.
  2. 2. Skär de torkade frukterna i mindre bitar.
  3. 3. I en kastrull, värm upp honung och strösocker tills sockret har smält. Rör om tills det blir en jämn smet.
  4. 4. Tillsätt de rostade nötterna, hackade frukterna, vetemjöl, kakao, kanel, kardemumma och vaniljsocker till kastrullen. Blanda väl för att få en jämn smet.
  5. 5. Klä en rund form med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Jämna till ytan med en spatel.
  6. 6. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills panforten har satt sig.
  7. 7. Ta ut formen från ugnen och låt panforten svalna helt innan den skärs i bitar.
  8. 8. Servera och njut!
Oreganokyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up