Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Table
  1. Recept: Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Ingredienser:

  • 4 päron
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
You may also be interested in:  Ribollita med vita bönor

Gör så här:

  1. Skala päronen och skär av toppen för att få en stadig bas.
  2. Lägg päronen i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kanelstänger.
  3. Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme i cirka 15-20 minuter, tills päronen är mjuka.
  4. Ta bort päronen från kastrullen och låt dem svalna något.
  5. I en separat skål, vispa grädden tills den blir fluffig och stadig.
  6. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt i vattenbad eller mikrovågsugn.
  7. Häll den smälta chokladen i små skålar för servering.
  8. Placera varje päron på en tallrik, häll över kanelkoklagen och servera med vispad grädde och chokladkräm.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tips: Du kan även garnera med hackade nötter eller riven choklad för extra smak och textur.

Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up