Pillans spenatsås
Pillans Spenatsås
Ingredienser:
- 300 g färsk spenat
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl hackade valnötter
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skölj spenaten noggrant och torka den väl.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken.
- Stek vitlöken på medelvärme tills den blir gyllenbrun och doftande.
- Tillsätt spenaten och rör om tills den har mjuknat och sjunkit ihop.
- Ta av stekpannan från värmen och låt spenaten svalna något.
- Transfera spenaten till en matberedare eller mixer.
- Tillsätt hackade valnötter och riven parmesanost.
- Kör allt till en slät sås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Förvara såsen i kylskåp fram tills att den ska användas.
Tips: Servera Pillans spenatsås med färskt kokt pasta och toppa med lite extra parmesanost och valnötter.