Pillans spenatsås

Table
  1. Pillans Spenatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pillans Spenatsås

Ingredienser:

  • 300 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Blåbärspaj

Gör så här:

  1. Skölj spenaten noggrant och torka den väl.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken.
  4. Stek vitlöken på medelvärme tills den blir gyllenbrun och doftande.
  5. Tillsätt spenaten och rör om tills den har mjuknat och sjunkit ihop.
  6. Ta av stekpannan från värmen och låt spenaten svalna något.
  7. Transfera spenaten till en matberedare eller mixer.
  8. Tillsätt hackade valnötter och riven parmesanost.
  9. Kör allt till en slät sås.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Förvara såsen i kylskåp fram tills att den ska användas.
You may also be interested in:  Husets mandeltårta

Tips: Servera Pillans spenatsås med färskt kokt pasta och toppa med lite extra parmesanost och valnötter.

Laxtacos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up