Kasslergratäng med ris

Table
  1. Kasslergratäng med ris
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kasslergratäng med ris

Ingredienser:

  • 500g kassler
  • 2 dl ris
  • 1 gul lök
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Pizza med basilika och mozzarella

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär kasslern i bitar och hacka löken.
  3. Stek kasslern och löken tills de får fin färg.
  4. Häll matlagningsgrädden över kasslern och löken, låt det småkoka i några minuter.
  5. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  6. Blanda ihop kasslerblandningen med det kokta riset.
  7. Häll allt i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
  8. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills osten har smält och fått fin färg.

Salta kolapopcorn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up