Fruktkaka med aprikoser

Table
  1. Fruktkaka med aprikoser
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fruktkaka med aprikoser

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 4 ägg
  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g torkade aprikoser, hackade
  • 100 g valnötter, grovhackade
  • 200 ml mjölk
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en kakform.
  2. Steg 2: Vispa smör och socker luftigt tillsammans i en stor skål.
  3. Steg 3: Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats.
  4. Steg 4: Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt sedan mjölkblandningen till smörblandningen och rör om till en jämn deg.
  5. Steg 5: Rör i de hackade aprikoserna och valnötterna i degen. Häll sedan smeten i den förberedda kakformen.
  6. Steg 6: Grädda i ugnen i cirka 50-60 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr när den sätts i mitten av kakan.
  7. Steg 7: Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt innan du tar ut den ur formen.
  8. Steg 8: Skär i skivor och servera denna härliga fruktkaka med aprikoser!

Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up