Fruktkaka med aprikoser
Fruktkaka med aprikoser
Ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g socker
- 4 ägg
- 300 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g torkade aprikoser, hackade
- 100 g valnötter, grovhackade
- 200 ml mjölk
Gör så här:
- Steg 1: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en kakform.
- Steg 2: Vispa smör och socker luftigt tillsammans i en stor skål.
- Steg 3: Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats.
- Steg 4: Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt sedan mjölkblandningen till smörblandningen och rör om till en jämn deg.
- Steg 5: Rör i de hackade aprikoserna och valnötterna i degen. Häll sedan smeten i den förberedda kakformen.
- Steg 6: Grädda i ugnen i cirka 50-60 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr när den sätts i mitten av kakan.
- Steg 7: Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt innan du tar ut den ur formen.
- Steg 8: Skär i skivor och servera denna härliga fruktkaka med aprikoser!