Köttfärsgratäng

Table
  1. Recept: Köttfärsgratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Köttfärsgratäng

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Börja med att steka köttfärsen i en stekpanna tills den fått fin färg.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt krossade tomater, grädde, salt, svartpeppar och oregano. Låt koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 minuter.
  4. Häll köttfärssåsen i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
  5. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter tills osten har smält och fått en gyllene färg.

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Tips:

Servera köttfärsgratängen med en fräsch sallad och bröd. Du kan också variera receptet genom att tillsätta exempelvis grönsaker som paprika eller zucchini i köttfärssåsen.

Kokt lax med spenat och dillsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up