Köttfärsgratäng
Recept: Köttfärsgratäng
Ingredienser:
- 500 g köttfärs
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 400 g krossade tomater
- 2 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
Gör så här:
- Börja med att steka köttfärsen i en stekpanna tills den fått fin färg.
- Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter tills löken är mjuk.
- Tillsätt krossade tomater, grädde, salt, svartpeppar och oregano. Låt koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 minuter.
- Häll köttfärssåsen i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter tills osten har smält och fått en gyllene färg.
Tips:
Servera köttfärsgratängen med en fräsch sallad och bröd. Du kan också variera receptet genom att tillsätta exempelvis grönsaker som paprika eller zucchini i köttfärssåsen.