Kålrot med soja ingefära och vitlök
Recept: Kålrot med soja, ingefära och vitlök
Ingredienser:
- 1 kålrot (ca 500g)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 bit färsk ingefära (2 cm)
- 2 msk sojasås
- 2 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 1 tsk sesamfrön
- Salta och peppra efter smak
Gör så här:
- Skala och skär kålroten i 1 cm tjocka skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv ingefäran.
- Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt kålrotskivorna. Koka i ca 5 minuter tills kålroten är lite mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet.
- I en stekpanna, hetta upp olivoljan på medelhög värme. Tillsätt vitlök och ingefära, och stek i ca 1 minut tills det blir aromatiskt.
- Tillsätt kålroten i stekpannan och rör om för att täcka den med vitlök och ingefära. Tillsätt sojasås och honung och stek i ytterligare 2-3 minuter tills kålroten blir gyllenbrun och karamelliserad.
- Servera den varma kålroten som en sidorätt med sesamfrön på toppen. Salta och peppra efter smak.