Kålrot med soja ingefära och vitlök

Table
  1. Recept: Kålrot med soja, ingefära och vitlök
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kålrot med soja, ingefära och vitlök

Ingredienser:

  • 1 kålrot (ca 500g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära (2 cm)
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sesamfrön
  • Salta och peppra efter smak
You may also be interested in:  Pizzadeg med bakpulver

Gör så här:

  1. Skala och skär kålroten i 1 cm tjocka skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv ingefäran.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt kålrotskivorna. Koka i ca 5 minuter tills kålroten är lite mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet.
  3. I en stekpanna, hetta upp olivoljan på medelhög värme. Tillsätt vitlök och ingefära, och stek i ca 1 minut tills det blir aromatiskt.
  4. Tillsätt kålroten i stekpannan och rör om för att täcka den med vitlök och ingefära. Tillsätt sojasås och honung och stek i ytterligare 2-3 minuter tills kålroten blir gyllenbrun och karamelliserad.
  5. Servera den varma kålroten som en sidorätt med sesamfrön på toppen. Salta och peppra efter smak.

Kycklinglasagne med tomat och mozzarella
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up