Pulled pork med pimiento de padron

Table
  1. Pulled Pork med Pimiento de Padrón
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Pulled Pork med Pimiento de Padrón

Ingredienser:

  • 1,5 kg fläskkarré
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 dl BBQ-sås
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk brunt socker
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Pimientos de Padrón (gröna små paprikor)

You may also be interested in:  Gulaschsoppa med köttfärs

Gör så här:

  1. Börja med att blanda BBQ-såsen, äppelcidervinäger, brunt socker, paprikapulver, chilipulver, spiskummin, salt och svartpeppar i en skål. Krydda fläskkarrén runt om med salt och peppar.
  2. Placera fläskkarrén i en slow cooker eller ugnsfast form. Bred ut den hackade löken och vitlöken över köttet.
  3. Häll BBQ-såsblandningen över fläskkarrén och täck formen eller slow cookern med lock eller folie. Låt köttet marineras i minst 4 timmar, helst över natten.
  4. Om du använder en slow cooker, ställ den på lägsta värme och låt köttet tillagas i 6-8 timmar eller tills det är mört och kan "dras isär" med en gaffel. Om du använder en ugn, förvärm den till 125 grader Celsius och stek köttet i 6-8 timmar.
  5. När köttet är klart, ta ut det från slow cookern eller ugnen och använd två gafflar för att "dra isär" köttet i strimlor.
  6. Stek Pimientos de Padrón i en het stekpanna med lite olja i några minuter tills de blir mjuka.
  7. Servera pulled pork på hamburgerbröd eller tortillabröd tillsammans med de stekta Pimientos de Padrón och gärna en sallad eller pickles.

Tips:

You may also be interested in:  Coleslaw

Om du inte har en slow cooker kan du använda en stor gryta eller ugnsform istället och täcka den med lock eller folie. Låt köttet tillagas på låg värme i ugnen i 6-8 timmar.

Egg muffins
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up