Pulled pork med pimiento de padron
Pulled Pork med Pimiento de Padrón
Ingredienser:
- 1,5 kg fläskkarré
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 stor gul lök, hackad
- 1 dl BBQ-sås
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 msk brunt socker
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- Pimientos de Padrón (gröna små paprikor)
Gör så här:
- Börja med att blanda BBQ-såsen, äppelcidervinäger, brunt socker, paprikapulver, chilipulver, spiskummin, salt och svartpeppar i en skål. Krydda fläskkarrén runt om med salt och peppar.
- Placera fläskkarrén i en slow cooker eller ugnsfast form. Bred ut den hackade löken och vitlöken över köttet.
- Häll BBQ-såsblandningen över fläskkarrén och täck formen eller slow cookern med lock eller folie. Låt köttet marineras i minst 4 timmar, helst över natten.
- Om du använder en slow cooker, ställ den på lägsta värme och låt köttet tillagas i 6-8 timmar eller tills det är mört och kan "dras isär" med en gaffel. Om du använder en ugn, förvärm den till 125 grader Celsius och stek köttet i 6-8 timmar.
- När köttet är klart, ta ut det från slow cookern eller ugnen och använd två gafflar för att "dra isär" köttet i strimlor.
- Stek Pimientos de Padrón i en het stekpanna med lite olja i några minuter tills de blir mjuka.
- Servera pulled pork på hamburgerbröd eller tortillabröd tillsammans med de stekta Pimientos de Padrón och gärna en sallad eller pickles.
Tips:
Om du inte har en slow cooker kan du använda en stor gryta eller ugnsform istället och täcka den med lock eller folie. Låt köttet tillagas på låg värme i ugnen i 6-8 timmar.