Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

Table
  1. Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

Ingredienser:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 morötter, skivade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 150 g pasta (t.ex. penne eller spiraler)
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 vitlöksklyftor, halverade längs med
You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här:

  1. Hetta upp lite olivolja i en stor gryta och stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  2. Tillsätt morötter och fortsätt steka i några minuter.
  3. Häll i krossade tomater och grönsaksbuljong. Krydda med basilika, oregano, salt och peppar. Låt soppan sjuda under lock i cirka 15 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt den sedan i soppan.
  5. Samtidigt kan du rosta vitlöksbrödet i ugnen. Pensla brödskivorna med olivolja och gnid in dem med halverade vitlöksklyftor. Grilla brödet på hög värme i ugnen tills det blir gyllenbrunt och krispigt.
  6. Servera den varma tomatsoppan med pasta och toppa med en klick gräddfil eller färsk basilika. Servera vitlöksbrödet bredvid som tillbehör.
You may also be interested in:  Coleslaw

Bon appétit!

Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up