Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd
Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd
Ingredienser:
- 1 burk krossade tomater
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 morötter, skivade
- 1 liter grönsaksbuljong
- 150 g pasta (t.ex. penne eller spiraler)
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Olivolja
- Salt och peppar efter smak
- 4 skivor surdegsbröd
- 2 vitlöksklyftor, halverade längs med
Gör så här:
- Hetta upp lite olivolja i en stor gryta och stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt morötter och fortsätt steka i några minuter.
- Häll i krossade tomater och grönsaksbuljong. Krydda med basilika, oregano, salt och peppar. Låt soppan sjuda under lock i cirka 15 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt den sedan i soppan.
- Samtidigt kan du rosta vitlöksbrödet i ugnen. Pensla brödskivorna med olivolja och gnid in dem med halverade vitlöksklyftor. Grilla brödet på hög värme i ugnen tills det blir gyllenbrunt och krispigt.
- Servera den varma tomatsoppan med pasta och toppa med en klick gräddfil eller färsk basilika. Servera vitlöksbrödet bredvid som tillbehör.
Bon appétit!