Kokt kycklingfilé med örtsås

Table
  1. Recept: Kokt kycklingfilé med örtsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kokt kycklingfilé med örtsås

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör så här:

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med vatten och salta vattnet.
  2. Koka kycklingen på medelhög värme i ca 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt.
  3. Under tiden, i en separat kastrull, häll grädden, citronjuicen, vitlöken, timjan och rosmarinen. Värm upp såsen på medelvärme och rör om kontinuerligt tills såsen tjocknar något.
  4. Ta bort kycklingen från kastrullen och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
  5. Häll den varma såsen över de skivade kycklingfiléerna och servera genast.
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

För en komplett måltid kan du servera kokt kycklingfilé med örtsås tillsammans med kokt potatis eller ris och en sallad.

Rullrån
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.