Kyckling Marengo
Recept på Kyckling Marengo
Ingredienser:
- 800 gram kycklinglår
- 2 msk olivolja
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 dl vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
- 2 dl champinjoner, skivade
- 1 msk maizena
- 1 dl vatten
- 4 portioner kokt ris eller pasta
- Färsk basilika, hackad (som garnityr)
Gör så här:
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller kastrull.
- Tillsätt lök och vitlök, och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt kycklinglåren och stek dem på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg.
- Tillsätt paprika, krossade tomater, vitt vin, tomatpuré, oregano, salt och peppar. Rör om väl.
- Låt kycklinggrytan sjuda under lock i ca 20 minuter.
- Tillsätt champinjoner och fortsätt koka i ytterligare 10 minuter.
- Blanda maizena med vatten i en separat skål och häll sedan blandningen i grytan för att tjockna såsen.
- Koka upp grytan igen och låt den sjuda i några minuter tills såsen tjocknar.
- Servera Kyckling Marengo med kokt ris eller pasta.
- Garnera med färsk basilika innan servering.
Lämna ett svar