Kyckling Marengo

Table
  1. Recept på Kyckling Marengo
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kyckling Marengo

Ingredienser:

  • 800 gram kycklinglår
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 dl champinjoner, skivade
  • 1 msk maizena
  • 1 dl vatten
  • 4 portioner kokt ris eller pasta
  • Färsk basilika, hackad (som garnityr)

You may also be interested in:  Koka ägg

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Tillsätt lök och vitlök, och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt kycklinglåren och stek dem på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  4. Tillsätt paprika, krossade tomater, vitt vin, tomatpuré, oregano, salt och peppar. Rör om väl.
  5. Låt kycklinggrytan sjuda under lock i ca 20 minuter.
  6. Tillsätt champinjoner och fortsätt koka i ytterligare 10 minuter.
  7. Blanda maizena med vatten i en separat skål och häll sedan blandningen i grytan för att tjockna såsen.
  8. Koka upp grytan igen och låt den sjuda i några minuter tills såsen tjocknar.
  9. Servera Kyckling Marengo med kokt ris eller pasta.
  10. Garnera med färsk basilika innan servering.
Halloncurd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up