Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Table
  1. Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Ingredienser:

  • 200 g tofu
  • 2 dl pankomjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 500 g blandade rotfrukter (t.ex. morötter, palsternacka, sötpotatis)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • Salta och peppra efter smak

You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Ta tofu och skär den i bitar.
  2. I en skål, blanda pankomjöl, paprikapulver, vitlökspulver och salt.
  3. Doppa tofu i mjölblandningen för att panera den.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek den panerade tofun tills den blir gyllenbrun och krispig. Låt droppa av på hushållspapper.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
  7. Lägg rotfrukterna på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olivolja och strö över chiliflakes.
  8. Rosta rotfrukterna i ugnen i cirka 20-25 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
  9. I en liten skål, blanda majonnäs, srirachasås och limejuice för att göra chilimajonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servingsförslag: Servera den panerade tofun tillsammans med de rostade rotfrukterna och chilimajonnäsen.

Chokladbiskvier
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up