Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Table
  1. Lövbiff teriyaki med pak choi och lime
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Ingredienser:

  • 500 g lövbiff
  • 4 msk teriyakisås
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk honung
  • 2 msk sesamolja
  • 2 st pak choi
  • 1 st lime
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl ris

Gör så här:

  1. Skär lövbiffen i tunna strimlor.
  2. I en skål, blanda teriyakisås, sojasås, honung och sesamolja.
  3. Tillsätt lövbiffen i såsen och låt marinera i minst 30 minuter.
  4. Under tiden kan du koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite matolja och stek lövbiffen tills den är väl genomstekt.
  6. Skiva vitlöksklyftorna och tillsätt dem i pannan tillsammans med lövbiffen, stek i ytterligare någon minut.
  7. Skär pak choi i mindre bitar och lägg dem i pannan. Stek tills pak choi blir lite mjuk.
  8. Pressa saften från lime över lövbiffen och grönsakerna. Blanda väl.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Servera lövbiff teriyaki med pak choi och lime tillsammans med det kokta riset.

Pasta med krämig ost- och skinksås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up