Rårakor i våffeljärn
Rårakor i våffeljärn
Rårakor i våffeljärn är en härlig variant av den klassiska rårakan. Att tillaga dem i våffeljärn ger en spännande twist på det traditionella receptet. Här kommer ett recept för att laga dessa godbitar.
Ingredienser
- 8 medelstora potatisar
- 1 lök
- 2 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Smör till stekning
Gör såhär
- Skrubba och riv potatisarna grovt. Hacka löken fint.
- Krama ur så mycket vätska som möjligt från potatisen genom att lägga den i en silduk eller använda hushållspapper.
- I en stor skål, blanda potatis, lök, ägg, vetemjöl, salt och svartpeppar till en jämn smet.
- Värm upp våffeljärnet och smörj det med smör.
- Klicka i ca 1/2 dl av smeten i varje våffelhål och tryck försiktigt ner smeten med en gaffel.
- Grädda rårakorna i våffeljärnet tills de är gyllenbruna och knapriga.
- Servera rårakorna med exempelvis gräddfil och hackad gräslök.
Njut av dessa krispiga och smakrika rårakor i våffeljärn som definitivt kommer att imponera på dina gäster!
Lämna ett svar