Rårakor i våffeljärn

Table
  1. Rårakor i våffeljärn
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär

Rårakor i våffeljärn

Rårakor i våffeljärn är en härlig variant av den klassiska rårakan. Att tillaga dem i våffeljärn ger en spännande twist på det traditionella receptet. Här kommer ett recept för att laga dessa godbitar.

Ingredienser

  • 8 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Smör till stekning
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör såhär

  1. Skrubba och riv potatisarna grovt. Hacka löken fint.
  2. Krama ur så mycket vätska som möjligt från potatisen genom att lägga den i en silduk eller använda hushållspapper.
  3. I en stor skål, blanda potatis, lök, ägg, vetemjöl, salt och svartpeppar till en jämn smet.
  4. Värm upp våffeljärnet och smörj det med smör.
  5. Klicka i ca 1/2 dl av smeten i varje våffelhål och tryck försiktigt ner smeten med en gaffel.
  6. Grädda rårakorna i våffeljärnet tills de är gyllenbruna och knapriga.
  7. Servera rårakorna med exempelvis gräddfil och hackad gräslök.
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Njut av dessa krispiga och smakrika rårakor i våffeljärn som definitivt kommer att imponera på dina gäster!

Brunkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.