Janssons frestelse

Table
  1. Recept på Janssons frestelse
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Janssons frestelse

Ingredienser:

  • Potatis - 1 kg
  • Gul lök - 2 stora
  • Ansjovisfiléer - 1 burk (ca 100 g)
  • Grädde - 3 dl
  • Ströbröd - 1/2 dl
  • Smör - 50 g
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i tunna stavar eller skivor.
  2. Skala och skiva löken tunt.
  3. Smörj en ugnsform med smör.
  4. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i formen. Avsluta med ett lager potatis.
  5. Häll grädden över potatisen och krydda med lite salt och peppar.
  6. Smält smöret och blanda det med ströbrödet. Strö blandningen över potatisen.
  7. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen på 200°C i cirka 45 minuter.
  8. Ta bort folien och grädda ytterligare 10-15 minuter tills ytan är gyllenbrun.
  9. Ta ut formen och låt Janssons frestelse svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tips: Servera Janssons frestelse som en huvudrätt med en fräsch sallad vid sidan om eller som en del av en buffé.

Rödvinsmarinad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up