Krämig risoni med stekt kotlett
Recept: Krämig risoni med stekt kotlett
Ingredienser:
- 200g risoni (rispastasort)
- 2 kotletter
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 200g champinjoner, skivade
- 2 dl grädde
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Skölj sedan i kallt vatten och låt
rinna av väl. - Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kotletterna på medelvärme i cirka 4-5 minuter på varje sida tills de
är genomstekta. Salta och peppra efter smak. Ta ut kotletterna och låt dem vila under folie. - I samma stekpanna, tillsätt lök, vitlök, paprika och champinjoner. Fräs på medelvärme tills grönsakerna är
mjuka. - Tillsätt den kokta risonin i stekpannan och rör om.
- Slå i grädde och riven parmesanost. Rör om tills allt är väl blandat och osten smält.
- Tillsätt torkad oregano och smaka av med salt och peppar.
- Skiva kotletterna och servera dem på en bädd av den krämiga risonin.
Det här receptet på krämig risoni med stekt kotlett är perfekt för en enkel och smakrik middag. Den krämiga såsen ger ett härligt komplement till kotletten och den al dente tillagade risonin bidrar med en trevlig tuggmotstånd. Prova detta recept och njut av en underbar måltid!