Krämig risoni med stekt kotlett

Table
  1. Recept: Krämig risoni med stekt kotlett
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig risoni med stekt kotlett

Ingredienser:

  • 200g risoni (rispastasort)
  • 2 kotletter
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 200g champinjoner, skivade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Skölj sedan i kallt vatten och låt
    rinna av väl.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kotletterna på medelvärme i cirka 4-5 minuter på varje sida tills de
    är genomstekta. Salta och peppra efter smak. Ta ut kotletterna och låt dem vila under folie.
  3. I samma stekpanna, tillsätt lök, vitlök, paprika och champinjoner. Fräs på medelvärme tills grönsakerna är
    mjuka.
  4. Tillsätt den kokta risonin i stekpannan och rör om.
  5. Slå i grädde och riven parmesanost. Rör om tills allt är väl blandat och osten smält.
  6. Tillsätt torkad oregano och smaka av med salt och peppar.
  7. Skiva kotletterna och servera dem på en bädd av den krämiga risonin.
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Det här receptet på krämig risoni med stekt kotlett är perfekt för en enkel och smakrik middag. Den krämiga såsen ger ett härligt komplement till kotletten och den al dente tillagade risonin bidrar med en trevlig tuggmotstånd. Prova detta recept och njut av en underbar måltid!

Nigiri-sushi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up