Kycklingenchilada

Table
  1. Recept på Kycklingenchilada
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kycklingenchilada

Ingredienser:

  • 500g kycklingfilé
  • 10 st mjuka tortillabröd
  • 1 burk enchiladasås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 dl riven ost
  • Färsk koriander att garnera med

You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Gör så här:

  1. Stek kycklingfiléerna i en stekpanna tills de är genomstekta. Låt svalna och strimla sedan kycklingen.
  2. I en stor kastrull, fräs lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt krossade tomater, enchiladasås, spiskummin, paprikapulver och chilipulver till kastrullen. Rör om och låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt den strimlade kycklingen till såsen och blanda väl.
  5. Placera ca 2 matskedar av kycklingblandningen längs med ett tortillabröd och rulla ihop det. Upprepa detta för de övriga tortillabröden och placera dem tätt i en ugnssäker form.
  6. Häll över resten av enchiladasåsen över tortillarullarna och strö över den rivna osten.
  7. Baka i ugnen på 180°C i ca 15-20 minuter, eller tills osten har smält och fått en gyllene färg.
  8. Garnera med färsk koriander innan servering.
Srirachamajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up