Asiatisk morots- och vitkålssallad

Table
  1. Recept: Asiatisk morots- och vitkålssallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Asiatisk morots- och vitkålssallad

Ingredienser:

  • 2 stora morötter
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 liten röd lök
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sesamfrön
  • En nypa salt och peppar
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. Skrubba och skala morötterna. Riv dem sedan grovt.
  2. Skär vitkålshuvudet i tunna strimlor.
  3. Skär paprikan och löken i tunna skivor.
  4. I en stor skål blandar du morötter, vitkål, paprika och lök.
  5. I en mindre skål, vispa ihop sesamolja, risvinäger, sojasås, honung, sesamfrön, salt och peppar.
  6. Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl.
  7. Låt salladen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att marinera och dra åt sig smakerna.
  8. Ta ut salladen från kylskåpet innan servering och rör om igen.
  9. Salladen kan serveras som den är, eller som tillbehör till exempelvis grillat kött eller fisk.

Egen tacokrydda
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up