Blinier

Table
  1. Blinier - En Rysk Delikatess
    1. Vad är Blinier?
    2. Ingredienser
    3. Instruktioner
    4. Avslutande tankar

Blinier - En Rysk Delikatess

Vad är Blinier?

Blinier är en traditionell rysk maträtt som liknar tunna pannkakor eller plättar. Dessa små runda godsaker är perfekta att servera till frukost, brunch eller som förrätt.

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Ingredienser

  • 2 koppar vetemjöl
  • 1 ½ tesked bikarbonat
  • 1 matsked socker
  • 1 tesked salt
  • 2 koppar filmjölk
  • 2 ägg

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, socker och salt i en skål.
  2. I en separat skål, vispa ihop filmjölk och ägg tills det blir väl blandat.
  3. Gradvis tillsätt den torra blandningen i skålen med filmjölk och ägg, och blanda försiktigt tills smeten är slät.
  4. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och smörj den något med lite smör eller olja.
  5. Använd en matsked eller liten skopa för att hälla små portioner av smeten på stekpannan.
  6. Stek blinierna i ca 2 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna.
  7. Servera blinierna varma med tillbehör som gräddfil, rödlök, stenbitsrom, eller sylt.

Avslutande tankar

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Blinier är en underbar maträtt som kan njutas när som helst på dagen. Prova detta enkla recept och låt ditt kök fyllas med doften av nygräddade blinier!

Souvlaki
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up