Vildsvinsstek

Table
  1. Vildsvinsstek
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Vildsvinsstek

Ingredienser:

  • 1 kg vildsvinsstek
  • 5 dl buljong
  • 2 dl rödvin
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Ta fram en ugnssäker form och förvärm ugnen till 175°C.
  2. Börja med att skära små snitt i vildsvinssteken och lägg sedan den i formen.
  3. Hacka löken och vitlöksklyftorna grovt och strö över steken.
  4. Häll i buljongen och rödvinet runt köttet.
  5. Lägg rosmarinkvistarna överst och krydda med salt och svartpeppar.
  6. Täck formen med folie och stek i ugnen i cirka 2-2,5 timmar.
  7. Ta sedan bort folien och stek ytterligare i 30 minuter för att få en krispig yta.
  8. Ta ut steken och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Morotskaka

Servera vildsvinssteken med rostad potatis, en god sås och en fräsch sallad.

Chèvrepizza med grönkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up