Vildsvinsstek
Vildsvinsstek
Ingredienser:
- 1 kg vildsvinsstek
- 5 dl buljong
- 2 dl rödvin
- 1 lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 kvistar rosmarin
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Ta fram en ugnssäker form och förvärm ugnen till 175°C.
- Börja med att skära små snitt i vildsvinssteken och lägg sedan den i formen.
- Hacka löken och vitlöksklyftorna grovt och strö över steken.
- Häll i buljongen och rödvinet runt köttet.
- Lägg rosmarinkvistarna överst och krydda med salt och svartpeppar.
- Täck formen med folie och stek i ugnen i cirka 2-2,5 timmar.
- Ta sedan bort folien och stek ytterligare i 30 minuter för att få en krispig yta.
- Ta ut steken och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
Serveringstips:
Servera vildsvinssteken med rostad potatis, en god sås och en fräsch sallad.