Nudlar med bönor och enokisvamp

Table
  1. Nudlar med bönor och enokisvamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Nudlar med bönor och enokisvamp

Ingredienser:

  • 200 g äggnudlar
  • 150 g färska enokisvampar
  • 200 g gröna bönor
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk maizena (majsstärkelse) upplöst i 2 msk vatten
  • Färsk koriander och seseamfrön för garnering (valfritt)

You may also be interested in:  Granola

Gör så här:

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan noga i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Tvätta och toppa bönorna. Koka dem sedan i lättsaltat vatten i ca 3-4 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och skölj bönorna i kallt vatten för att stoppa tillagningen.
  3. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna eller wok. Tillsätt hackad vitlök och riven ingefära. Fräs i några minuter tills de blir aromatiska.
  4. Tillsätt enokisvamparna och stek i ytterligare några minuter tills de blir mjuka och gyllenbruna.
  5. I en liten skål, blanda sojasås, sesamolja, honung och risvinäger.
  6. Tillsätt de kokta nudlarna och bönorna till pannan. Häll över såsblandningen och rör om ordentligt så att allt blandas väl.
  7. Tillsätt maizenablandningen i pannan och fortsätt röra om tills såsen tjocknar och täcker nudlarna och grönsakerna jämnt.
  8. Servera nudlarna med bönor och enokisvamp i djupa tallrikar. Garnera med färsk koriander och sesamfrön om önskas.
  9. Njut av din läckra Nudlar med bönor och enokisvamp!

Pork Belly-BBQ
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up