Nudlar med bönor och enokisvamp
Nudlar med bönor och enokisvamp
Ingredienser:
- 200 g äggnudlar
- 150 g färska enokisvampar
- 200 g gröna bönor
- 2 msk sojasås
- 2 msk sesamolja
- 1 msk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk honung
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk maizena (majsstärkelse) upplöst i 2 msk vatten
- Färsk koriander och seseamfrön för garnering (valfritt)
Gör så här:
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan noga i kallt vatten och låt rinna av.
- Tvätta och toppa bönorna. Koka dem sedan i lättsaltat vatten i ca 3-4 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och skölj bönorna i kallt vatten för att stoppa tillagningen.
- Hetta upp rapsoljan i en stekpanna eller wok. Tillsätt hackad vitlök och riven ingefära. Fräs i några minuter tills de blir aromatiska.
- Tillsätt enokisvamparna och stek i ytterligare några minuter tills de blir mjuka och gyllenbruna.
- I en liten skål, blanda sojasås, sesamolja, honung och risvinäger.
- Tillsätt de kokta nudlarna och bönorna till pannan. Häll över såsblandningen och rör om ordentligt så att allt blandas väl.
- Tillsätt maizenablandningen i pannan och fortsätt röra om tills såsen tjocknar och täcker nudlarna och grönsakerna jämnt.
- Servera nudlarna med bönor och enokisvamp i djupa tallrikar. Garnera med färsk koriander och sesamfrön om önskas.
- Njut av din läckra Nudlar med bönor och enokisvamp!