Kroppkakor av kokt potatis

Table
  1. Recept: Kroppkakor av kokt potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kroppkakor av kokt potatis

Ingredienser:

  • 1 kg kokt potatis
  • 300 g fläsk
  • 1 stort lök
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör och lingonsylt till servering
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. Skala och riv potatisen grovt.
  2. Skär fläsket i små bitar.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Blanda potatis, fläsk, lök, vetemjöl, salt och vitpeppar i en stor skål.
  5. Forma smeten till runda bollar och lägg dem på ett mjölat bakbord.
  6. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
  7. Lägg i kroppkakorna och koka dem i cirka 30 minuter.
  8. Servera kroppkakorna varma med smör och lingonsylt.

Hallonkola 
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up