Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor

Table
  1. Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor

Ingredienser:

  • 400g fläskytterfilé
  • 200g pasta
  • 150g sockerärtor
  • 2 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lök, finhackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan.
  2. Stek fläskytterfilén i en stekpanna tills den är genomstekt och fått fin färg. Ta ut filén ur pannan och låt den vila en stund innan du skivar den i tunna skivor.
  3. I samma panna, stek lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
  4. Lägg tillbaka fläskytterfiléskivorna i pannan tillsammans med sockerärtorna och stek i ytterligare några minuter.
  5. Tillsätt grädden och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det puttra i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda den kokta pastan med såsen och servera genast.
You may also be interested in:  Klassisk kalvsylta

Tips: Du kan också lägga till andra grönsaker eller kryddor efter eget tycke för att ge rätten extra smak och variation.

Koreansk gurksallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up