Rårörd jordgubbssaft

Table
  1. Recept: Rårörd jordgubbssaft
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Rårörd jordgubbssaft

Ingredienser

  • 1 kg färska jordgubbar
  • 500 g socker
  • 1 liter vatten

Gör så här

  1. Tvätta och rensa jordgubbarna noggrant.
  2. Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem i en stor bunke.
  3. Strö sockret över jordgubbarna och blanda väl. Låt det sedan stå och dra i rumstemperatur i cirka 1 timme.
  4. Efter att sockret har smält och bildat en saft i bunken, tillsätt vatten och rör om ordentligt.
  5. Häll saften genom en sil för att få bort eventuella fruktkött eller frön.
  6. Förvara saften i en ren och väl försluten flaska i kylskåp.
You may also be interested in:  Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad

Tips: Servera saften väl kyld med isbitar eller som bas i en läskande sommardrink.

Vegetariska vårrullar med grönsaksris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up